Chip tuning motora ( sport i eco performance)
NATRAG


Sport tuning

Chip tuning (remapiranje automobila)

Chip tuning će optimizirati performanse Vašeg automobila i povećati Vam užitak u vožnji.  Tehnika optimiziranja i prilagođavanja mapa stara je 30-tak godina i više nije bauk (osim nekima).  U doba vladavine kompjutera oni upravljaju svime, pa tako i Vašim automobilom. Re-map nije ništa drugo nego izvlačenje maksimalnog potencijala iz motora. A sve to u granicama sigurnosti za motor. Upravo zbog sigurnosti u ponudi imamo neke od vodećih proizvođača software-a za automobile...Superchips, Tuning box i Race chip. Za slikovitiji prikaz mogućnosti tuninga, pogledajte test auto expressa (kliknite). Cijena

Cijena usluge re-mapa se razlikuje od auta do auta. Mape za starije automobile koštaju od 1500 kn na više a za nove generacije automobila se kreću od 2000 kuna na više. Za točnu cijenu molimo pošaljite upit: info@molydon.hr   (prije slanja upita molimo pročitajte najčešće postavljana pitanja)
Cijena u našim servisima uključuje kompletni mehanički i software-ski pregled automobila.


Tuning module možete kupiti online u našem webshopu i ugraditi ih u Molydon servisu. Klikom na linkove napravite narudžbu/kupovinu:


Najčešće postavljena pitanja pročitate klikom OVDJE

 

Zašto su Superchips, Race chips i Tuning box mape toliko skupe?

Razlog je jednostavan, mape razvija nekoliko desetaka inžinjera, mape se testiraju i simuliraju se razni uvjeti vožnje. Mape garažnih majstora su neprovjeren proizvod a postoji i niz besplatnih mapa na internetu koje sami možete ugraditi. Mi ih nemamo hrabrosti koristiti.


 Uživajte u vožnji

Vaš će automobil djelovati agresivnije. Reagirat će brže i preciznije na Vaše naredbe. A i uštedjeti ćete na potrošnji goriva. Nakon više milijuna re-mapiranih motora, vlasnici redovito svjedoče o puno uzbudljivijoj vožnji. A kada prvi put re-mapiramo vaše vozilo, mislimo da ćete se vratiti po još. Ne samo da je većina naših kupaca oduševljena promjenom njihovog automobila, mnogi nas kasnije kada kupuju novi automobil zovu za savjet koje vozilo kupiti kako bi dobili maksimalne rezultate!


 

ECO Tuning

Manja potrošnja i bolje performanse. Eco tuning.

U vrijeme ogromnih cijena goriva, eco remap znači poboljšanje energetske učinkovitosti goriva, ali i poboljšane performanse – a sve to na duge staze znači ušteda novca. Ne postavljate si ograničenja u životu, zašto biste ih imali na svom automobilu? Klikom na video pogledajte usporedni test BMW 330D. Auto sa tvorničkim postavkama trošio je 20% više goriva (5,7l prema 6,8 lit).


Svaka re-map optimizacija donosi:

- motor koji spremnije odgovara na papučicu gasa

- uglađeni rad koji vožnju gradom čini jednostavnijom s manje promjena brzina                                               

- poboljšana ubrzanja za sigurnije pretjecanje

- nižu potrošnju goriva


Za klasične benzinske motore

- do 10% više snage

- poboljšan odaziv na papučicu gasa


Za turbo benzinske motore

- do 20% više snage

- do 25% više okretnog momenta

Mapes pažljivo usklađuju povećanje turbo pritiska sa re-mapiranim vremenom sagorijevanja i dotokom goriva. To ne utječe na pouzdanost ili trajnost motora. 


Za turbo dizelske motore

-  do 30% više snage i okretnog momenta

- poboljšanje energetske učinkovitosti goriva

I ovdje je rezultat uglađenija, poboljšana vožnja zbog usklađivanja re-mapa dotoka goriva i povećanja turbo pritiska.


Kako  remap software-a funkcionira?

Od ranih 1990.-ih, većina je motora kontrolirana pomoću on-board računala, upravljačke jedinice motora (ECU), koja između ostalih funkcija, definira vrijeme paljenja tj. sagorijevanja goriva u motoru, dotok goriva i pritisak pri svim brzinama i opterećenjima. Nakon opsežnog razvoja i ispitivanja, Superchips je došao do optimiziranih postavki za sve marke i modele vozila, pazeći da je svaki remap jednako individualan kao i softver u Vašem ECU, sigurno eliminirajući tvornički postavljena ograničenja. U većini slučajeva se remap program instalira elektronski i daljinski preko dijagnostičkog porta automobila, nema zamjene čipa, niti se dira sam ECU. Vozilo se prije predaje vlasniku uvijek testira kako bismo bili sigurni da sve funkcionira po pravilima, a Vaše je samo da nakon toga uživate.


Koliko traje remapiranje ?                                       

Ne manje od 2 sata i ne više od 8 sati. Preporučamo da auto ostane kod nas cijeli dan. 

Koliko snage dobivam?

Snaga automobila ovisi o toliko parametara da ju je nemoguće točno iskazati. Stanje automobila, gorivo, nadmorska visina, pritisak zraka, začepljenost ispuha samo su neki od parametara koji utjeću na snagu vozila. Poznati su nam podaci koliko bi motor trebao dobiti snage u idealnim uvjetima ali ne i koliko ćemo izvući na Vašem autu. Bez obzira na točan broj, svi naši klijenti su do sada bili više nego zadovoljni dobivenim.

Kako se dogovara termin ugradnje ?

Termin ugradnje se dogovara nakon uplate modula. Za većinu automobila imamo sve potrebne elemente spremne za isporuku odmah. 
Za sportske automobile i performance tuning rok isporuke je 5-8 dana.


 

ZAŠTO JE ZAMAŠNJAK SKUP?

ZAŠTO JE ZAMAŠNJAK SKUP?

Što je zamašnjak? Pojednostavljeno, zamašnjak je metalna ploča koja svojom masom stabilizira rad motora i čini ga m.....
10 RAZLOGA ZAŠTO SU AUTO WEBSHOPOVI BOLJI IZBOR

10 RAZLOGA ZAŠTO SU AUTO WEBSHOPOVI..

Iako online kupovina auto dijelova postoji već više od 20 godina, Hrvatsko tržište je i dalje oslonjeno na klasične trgo.....
KOLIKO KOŠTA SERVIS?

KOLIKO KOŠTA SERVIS?

Cijena servisa automobila je problem koji muči puno vozača i najčešće je pitanje u Molydon servisu.  Najčešća .....
KOJI AKUMULATOR?

KOJI AKUMULATOR?

Koji akumulator za...je jedno od najčešćih pitanja vezano uz akumulatore.  Izbor akumulatora je velik, tehnologija .....