Chip tuning
NATRAG

✅ Chip tuning (remapiranje automobila)✅                                                   


Chip tuning će optimizirati performanse Vašeg automobila i povećati Vam užitak u vožnji.  


Tehnika optimiziranja i prilagođavanja mapa stara je 30-tak godina i više nije bauk (osim nekima).  Kompjuteri upravljaju svime, pa tako i Vašim automobilom. Re-map nije ništa drugo nego izvlačenje maksimalnog potencijala iz motora. A sve to u granicama sigurnosti za motor. Upravo zbog sigurnosti u ponudi imamo neke od vodećih proizvođača software-a za automobile...Superchips, Tuning box i Race chip. 


 

Cijena chip tuninga?

Cijena usluge re-mapa se razlikuje od auta do auta. Mape za starije automobile koštaju od 1500 kn na više a za nove generacije automobila se kreću od 2000 kuna na više. Za točnu cijenu molim svratite u našu poslovnicu ili nam pišite na: Upit za chiptuning. Cijena u našim servisima uključuje kompletni mehanički i software-ski pregled automobila i ugradnju. 

Kupovinu osnovnog modela modula možete napraviti klikom na Chip tuning modul Power PRO.

Osnovni modul se ugrađuje u standardna diesel vozila.

Moduli za benzinske motore su složeniji ( i malo skuplji) pa molimo da nam šaljete upit putem e-maila.


Zašto su Molydon mape toliko skupe? Pa na njuškalu ih prodaju već za...

Razlog je jednostavan, mape razvija nekoliko desetaka inžinjera, mape se testiraju i simuliraju se razni uvjeti vožnje. Plaćate sigurnost i kvalitetne elektronske komponenete. Mape garažnih majstora su neprovjeren proizvod a postoji i niz besplatnih mapa na internetu koje sami možete ugraditi. Mi ih nemamo hrabrosti koristiti.


Zašto re-map motora?

Vaš će automobil djelovati agresivnije. Reagirat će brže i preciznije na Vaše naredbe. A i uštedjeti ćete na potrošnji goriva. Nakon više milijuna re-mapiranih motora, vlasnici redovito svjedoče o puno uzbudljivijoj vožnji. A kada prvi put re-mapiramo vaše vozilo, mislimo da ćete se vratiti po još. Ne samo da je većina naših kupaca oduševljena promjenom njihovog automobila, mnogi nas kasnije kada kupuju novi automobil zovu za savjet koje vozilo kupiti kako bi dobili maksimalne rezultate! 


Manja potrošnja i bolje performanse. Eco tuning.

U vrijeme ogromnih cijena goriva, eco remap znači poboljšanje energetske učinkovitosti goriva, ali i poboljšane performanse – a sve to na duge staze znači ušteda novca. Ne postavljate si ograničenja u životu, zašto biste ih imali na svom automobilu? 


Svaka re-map optimizacija donosi:


- motor koji spremnije odgovara na papučicu gasa

- uglađeni rad koji vožnju gradom čini jednostavnijom s manje promjena brzina                                               

- poboljšana ubrzanja za sigurnije pretjecanje

- nižu potrošnju goriva


Za klasične benzinske motore


- do 10% više snage

- poboljšan odaziv na papučicu gasa


Za turbo benzinske motore


- do 20% više snage

- do 25% više okretnog momenta

Mapes pažljivo usklađuju povećanje turbo pritiska sa re-mapiranim vremenom sagorijevanja i dotokom goriva. To ne utječe na pouzdanost ili trajnost motora. 


Za turbo dizelske motore


- do 30% više snage i okretnog momenta

- poboljšanje energetske učinkovitosti goriva

I ovdje je rezultat uglađenija, poboljšana vožnja zbog usklađivanja re-mapa dotoka goriva i povećanja turbo pritiska.Kako  remap software-a funkcionira?

Od ranih 1990.-ih, većina je motora kontrolirana pomoću on-board računala, upravljačke jedinice motora (ECU), koja između ostalih funkcija, definira vrijeme paljenja tj. sagorijevanja goriva u motoru, dotok goriva i pritisak pri svim brzinama i opterećenjima. Nakon opsežnog razvoja i ispitivanja, Superchips je došao do optimiziranih postavki za sve marke i modele vozila, pazeći da je svaki remap jednako individualan kao i softver u Vašem ECU, sigurno eliminirajući tvornički postavljena ograničenja. U većini slučajeva se remap program instalira elektronski i daljinski preko dijagnostičkog porta automobila, nema zamjene čipa, niti se dira sam ECU. Vozilo se prije predaje vlasniku uvijek testira kako bismo bili sigurni da sve funkcionira po pravilima, a Vaše je samo da nakon toga uživate.


Koliko traje remapiranje ?                                       

Ne manje od 2 sata i ne više od 8 sati. Preporučamo da auto ostane kod nas cijeli dan. 


Koliko snage dobivam?

Snaga automobila ovisi o toliko parametara da ju je nemoguće točno iskazati. Stanje automobila, gorivo, nadmorska visina, pritisak zraka, začepljenost ispuha samo su neki od parametara koji utjeću na snagu vozila. Poznati su nam podaci koliko bi motor trebao dobiti snage u idealnim uvjetima ali ne i koliko ćemo izvući na Vašem autu. Bez obzira na točan broj, svi naši klijenti su do sada bili više nego zadovoljni dobivenim.

ZAŠTO JE PREGLED AUTA OSNOVA SVAKOG SERVISA?

ZAŠTO JE PREGLED AUTA OSNOVA SVAKOG..

PC dijagnostika kvarova automobilaVećina klijenata Molydon auto servisa smatra da je dijagnostika kvarova na automobilu .....
Problemi sa BMW automatskim mjenjačima

Problemi sa BMW automatskim mjenjač..

Zašto BMW-ovo "lifelong" ulje automatskog mjenjača zapravo ne znači "doživotno?"Trend u automobilskoj industriji (a to n.....
10 najčešćih pitanja o DPF filterima ispuha

10 najčešćih pitanja o DPF filterim..

10 najčešćih pitanja o DPF filterima ispuhaZašto se DPF začepljuje?Osnovni uzrok je loše izgaranje ispušnih plinova i ni.....
SERVIS BMW AUTOMOBILA - MOLYDON ZAGREB

SERVIS BMW AUTOMOBILA - MOLYDON ZAG..

POVOLJNIJA ALTERNATIVA OVLAŠTENOM SERVISU SA PROVJERENIM DIJELOVIMA TE JAMSTVOM OD 12 MJESECI NA SVE USLUGE .....