Starost guma


Svi znamo da se loša vijest širi znatno brže od dobre, a i da dobra vijest nikoga ne zanima. Slična situacija je sa temom 'prodaje starih guma' . Neuko i nestručno baratanje tematikom nekolicine novinara potaknulo je kupce na traženje što 'svježijih guma'. Uprkos objašnjavanju da gume nisu jogurt, informacija i činjenice nikako ne dopiru do ušiju kupaca...

Ali ponekad istina mora biti izrečena i važno je da su kupci infomirani.

Prvo , nekoliko osnovnih stvari:

  • da bi počeo proces starenja gume iz gume moraju izaći voskovi za konzerviranje. A oni izlaze rotacijom (upotrebom) gume. Dok god su oni u gumi proces starenja ne započinje. Gume su doslovno 'balzamirane'.
  • Guma u upotrebi, iste starosti kao i guma i skladištu, nisu jednake.
  • Razlike između nove gume stare npr. godinu dana i nove gume stare npr. 15 dana nemože otkriti Michael Schumacher a kamoli vozač prosjećnog automobila.
  • 80% vozača koji dolaze kupovati nove gume i inzistiraju da guma ne bude starija od par mjeseci se godinama vozi na gumama koje su u najmanju ruku  opasne po život.I to ih niti najmanje ne smeta.

Svakako smatramo da je pravo svakoga kupca odabrati ono što misli da je najbolje za njega, ali količina poluinfomacija koja je plasirana u javnost stvara krivu percepciju i nebrojene probleme. Iako su brojna ispitivanja kao i međunarodne udruge proizvođača guma ETRTO potvrđuju da pravilno uskladištena guma starosti do 6 godina NE mijenja svojstva.

Više o starenju guma možete pročitati KLIKOM OVDJE

 

         
 
MOJA KOŠARICA
U košarici se nalaze:
  0   artikla.
Ukupan iznos: 0,00
Pregled košarice
Kontaktirajte nas
Izdvojeno
Novosti
Paypal plaćanje

Internet trgovina

 Kako kupovati u našoj internet trgovini?

Kliknite na sliku i pogledajte kratak video sa uputama o kupovini na našoj web stranici.

 

Prigovori, pohvale, pokude

Kliknite za slanje e-maila!   Pomozite nam unaprijediti poslovanje! Hvalite nas, žalite se, dajte nam prijedloge za promjenu rada i slično. Nismo imuni na kritiku niti na neposlovnost. Molimo Vas da nam ukažete na nepravilnosti. Vaše e-mailove šaljite na : reklamacije@molydon.hr